Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.07.2014 21:15 - На почивка в Атина 1. Как да стигнете до Атина
Автор: irkatranslations Категория: Туризъм   
Прочетен: 10360 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 18.07.2014 09:39


Тази година сте решили да отидете на почивка в Атина?! Много добър избор, защото Атина ще ви предложи, както възможност да видите най-забележителните запазени творби на античната култура,  така и почивка на море с всички екстри, които сърцето ви пожелае и джобът ви може да си позволи!
КАК ДА СТИГНЕТЕ ДО АТИНА
С автомобил:
Атина се намира на приблизително 800 километра от София. Пътят до контролно прокусвателния пункт на Кулата е труден, планински и е хубаво от там да минете през деня. От границата и до Атина пътят е международен с 2-3 ивици за движение в двете посоки и почти навсякъде е добре осветен. Бъдете особено внимателни на прохода Темпи - в този участък, който се намира след Солун, стават най-често пътно транспортни произшествия. Максималната скорост на движение по международната магистрала е 130 км. в час. При движение с много ниска скорост, е хубаво да се движите в ивицата за аварирали автомобили или част от автомобила ви да е в нея, като давате възможност на другите водачи да ви задминат безпрепятствено.
С автобус: От София, в близост до Централна железопътна гара, всеки ден, сутрин  и вечер, пътуват автобуси за Атина. Най-познатите фирми, извършващи превози за Атина и обратно са АНИ, Ивкони, Арда тур,  Турист Сървис. От тук можете да погледнете разписанията им: http://www.avtogara-serdika.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9 
Всички фирми предлагат билетите си на цена около 50 евро в една посока и 90 евро отиване и връщане. Преди да закупите билетите си, проверете коя фирма какво предлага допълнително - промоциите са чести и е хубаво да вземете всички оферти преди да решите.
С която и от фирмите да пътувате, крайната спирка е площад Метаксоргио, Атина. Площадът се намира много близо до спирка на метрото, от където ще можете да се придвижите към избрания от вас хотел и да не се налага да вземате такси. Всяка информация на метростанциите е и на английски език, така че няма да ви е трудно да се ориентирате
С влак: От тук можете да извадите разписанията на влаковете София - Солун: bdz.bg/p.php , цената на еднопосочен билет е 17,80 евро, а на двупосочен 35 евро. От Солун можете да  продължите с влак до Атина - от тук разписанията и резервиране на билети: tickets.trainose.gr/dromologia/ Може би, ще сте от щастливците, чиито билет ще струва 9 евро. Всеки месец Треносе предлага 10 000 билета на цена 9 евро, 10 000 на цена 20 евро. Колкото по-рано резервирате билета си, толкова по-ниска е цената му. Наложително е, да си направите регистрация в сайта на фирмата.
В близост до централната атинска железопътна гара има спирка на метрото и лесно и бързо можете да се придвижите до хотела, който сте избрали. Не забравяйте, когато резервирате хотел, да помолите да ви дадат указания как да стигнете до хотела с метро.
Когато пристигнете е хубаво да се снабдите с карта на Атина. На картите са отбелязани и спирките и линиите /3/ на метрото. Между другото, всяка спирка на метрото е и едно произведение на изкуството и един музей едновременно. Можете да отделите един цял ден за да обикаляте спирките и да слизате на всяка за да видите археологическите експонати, придружени от обясненя на английски език. Билетът за грацкия транспорт на Атина /всички видове/ струва 1,40 евро и важи за 1,5 часа, независимо на колко превозни средства ще се качите през това време. Дупчите билета само веднъж - при влизането в метрото.
КЪДЕ ДА СЕ НАСТАНИТЕ
В хотел: Можете да изберете и резервирате хотел от booking.com или да потърсите сами в Атина хотел около спирката на автобусите и да преговаряте на място за цената. Цените се дават за двойна или тройна стая, а не на човек. Цените през юли и август за двойна стая в центъра на Атина /нисък сезон/ варират от 20 до 100 евро на ден в зависимост от категорията на хотела и дали в цената е включена закуска. Съветвам ви, да намерите един хотел за първите два дни, а след това да се ориентирате на място дали желаете да останете в него или можете да намерите нещо по-добро, на същата или по-ниска цена.
Легло под наем: Около спирките на автобусите идващи от България, ако се загледате, ще намерите залепени обяви за даване на легло под наем. Ако сте готови да живеете в един апартамент с 10 - 20 други хора, ще ви струва от 5 до 10 евро дневно на човек. Ако изберете този вариант, внимавайте за багажа си, защото в тези български "хотели" много се краде, а също така не очаквайте да ви издадат фактура.
Квартали и улици  на Атина в близост до туристически обекти: Плака, Акрополи, Монастираки, Омония, Синтагма, Метаксоргио, Тисио, Агиос Павлос, улица Ерму, булевард Панепистимиу, булевар Патисион, булевард Акадимиас.
Квартали в близост до морето и плажовете: Глифада, Пальо Фалиро, Алимос, Вула, Вулягмени, Едем, Каламаки и др.
ОЧАКВАЙТЕ СКОРО ВТОРА ЧАСТ НА СТАТИЯТА "На почивка в Атина" - Културни паметници, които непременно трябва да видите. Цени на билети, работно време, какво да очаквате да видите, съвети за облеклото и обувките при посещение на културни паметници и др.



Гласувай:
2




Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: irkatranslations
Категория: Туризъм
Прочетен: 22896
Постинги: 1
Коментари: 0
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031